01.04.2018

Асортимент побутової техніки сьогодні просто величезний. Доброю господині не вистачає хіба що робота для дрібних доручень, а решта у більшості вже є. І почесне місце в цьому списку займає мікрохвильова піч. Безперечно, вона зручна для розігріву, розморожування, приготування гарячих бутербродів і як підставка під іншу, більш дрібну, техніку. Але наскільки вона шкідлива, до сих пір вчені досконально не встановили, хоча одностайно визнали – надвисокочастотне випромінювання дуже небезпечно для людини. Набагато більш функціональною і безпечною є електропіч. Це міні-варіант духової шафи, що працює від електроживлення 220В, який можна встановити в будь-якому місці кухні. Як вибрати електропіч, і на які функції звертати увагу – в нашій статті.

Які параметри важливі

Зовні електропіч для випічки дуже схожа на мікрохвильовку, але на відміну від неї не обмежена таким малим набором функцій. У ній можна випікати, тушкувати, запікати і навіть варити деякі страви. Все те, що зазвичай домогосподарки роблять в духовці, можна перенести в електропіч. При цьому вони більш зручні і абсолютно безпечні, так як нагрівання забезпечує інфрачервоне випромінювання, нешкідливе для людини.

Оскільки сьогодні на ринку представлена ??велика різноманітність моделей вітчизняного і зарубіжного виробництва, слід розуміти, що вибирати і з чого.

Об `єм

Це найважливіший параметр, оскільки навіть при багатому функціоналі маленька електропіч для кухні не зможе задовольнити потреби всієї родини. Якщо ви плануєте використовувати прилад тільки для розігріву і зрідка випічки, цілком достатньо буде 10 літрів. У тому випадку, коли грубка буде експлуатуватися постійно і багато, орієнтуйтеся обсяг від 15 до 30 літрів. Для великої родини прийнятним варіантом стане 40-літрова, яка дозволить готувати відразу на 5-6 чоловік, але в цьому випадку площа кухні повинна бути просторою, так як піч такого обсягу достатньо габаритна.

потужність

Проводячи аналогію з микроволновками, зауважимо, що чим більший об’єм електропечі для кухні, тим більше у неї потужність. Мінімально 650 Вт, максимально Потужність 2200 Вт, відповідно, збільшується енергоспоживання, що також не можна скидати з рахунків.

Число нагрівальних елементів

Можна придбати електропіч для кухні з одним нагрівальним елементом – знизу, це бюджетний варіант, який може використовуватися для розігріву і приготування випічки. З двома, розташованими зверху і знизу, асортимент страв значно розшириться, але одночасно збільшиться і ціна. Також можна вибрати модель з функцією гриль, де гаряче повітря нагнітається вбудованими вентиляторами, завдяки чому дивно смачними виходять м’ясо, риба, запечені овочі та інші страви.

спосіб управління

Автоматичний – з блоком, де можна виставляти функції. час роботи печі, відключення таймера і запуск відкладеного режиму. Механічний тип управління має на увазі ручне виставляння часу приготування і температури. На якості страв вибір типу управління не позначається, питання лише в зручності і здатності приладу відключатися повністю після закінчення процесу готування.

Режими приготування їжі

Більшість користувачів в першу чергу дивиться саме на цей параметр – наскільки багато і різноманітно можна приготувати їжу. Це випічка, запікання, делікатна жарка. Це стандартні 3 функції, які пропонують всі бюджетні моделі. У дорогому сегменті представлено вже 7 функцій, серед яких особливої ??уваги заслуговує жарка на рожні, де можна приготувати м’ясо, рибу і т.д.

додатковий функціонал

Те, що дійсно стане в нагоді при приготуванні або розігріванні їжі:

  1. Терморегулятор / термостат – пристрій, за допомогою якого визначається температура готування. Електричні печі для кухні не дають можливості виставляти температуру «на око». Якщо терморегулятор відсутній, всі процеси будуть проходить при температурі 180 градусів. Це стандартна температура, але в такій духовці, наприклад, не можна зробити безе або спекти товсті коржі для торта. При такому температурному режимі вони будуть підгоряти з одного боку, а нутрощі залишаться сирими.
  2. Таймер – дуже зручна функція, що дозволяє йти з дому навіть в процесі приготування. Після закінчення циклу прилад повністю відключається, і немає ризику втратити смачний обід. А якщо ви вдома, то про кінець готування дізнаєтеся, почувши пронизливий дзвінок.
  3. Конвекція – найбільш спірна функція, яка багато в чому себе не виправдовує. Нагнітання повітря набагато менш ефективно впливає на страви, ніж режим одночасної роботи верхнього і нижнього нагрівального елементу. З іншого боку тільки в конвекційних електропечах виходить надзвичайно смачне м’ясо.
  4. Функція розморожування – її мало, хто вважає за необхідне при покупці, зате часто користуються вже безпосередньо на кухні. Що говорити – це дійсно зручно.

Комплектація електропечі для кухні

Від цього параметра безпосередньо залежить термін експлуатації. Чим якісніше покриття використано, тим краще воно протистоять механічним пошкодження, агресивним миючим засобам, високій температурі.

Обов’язково протирайте піч зсередини після кожного приготування їжі їжі. Часте миття дозволяє не допускати скупчення жиру в камері і забитих конвекційних каналів.

У стандартний набір електропечі для кухні входять:

  • знімний піддон;
  • решітка для смаження;
  • 2 дека;
  • рожен і форми для випічки – в дорогих моделях;
  • електровимикач, що дозволяє контролювати процес приготування їжі.

Як доглядати?

Важливо регулярно очищати прилад від жирних плям, скупчення їжі в конвекційних отвори. Для того, щоб вимити його, досить використовувати звичайний миючий засіб, бажано делікатне.

Категорично заборонено застосовувати абразивні склади навіть з невисокою концентрацією скрабірующіх речовин.

Доглядати за піччю можна вже після того, як вона охолола і знеструмлена. Листи та решітка можуть занурюватися в посудомийну машину, а при її відсутності регулярно замочуйте в миючому засобі.

Заборонено використовувати дверцята електропечі як підставку. Навіть за умови, що виробник це дозволив, не варто ризикувати – піч просто може перекинутися.

І останнє – багатьом не подобається, що в перший раз після покупки при розігріві електропіч на кухні видає неприємні запахи. Потрапити, це буде всього один раз. Увімкніть піч без нічого, поставте таймер (при наявності) на 30 хвилин і чекайте поки вигорить весь склад. Запах виділяє спеціальне змазує засіб, яке виключає ризик пошкодження машини в процесі транспортування. Normal 0 MicrosoftInternetExplorer4

Як вибрати електропіч для кухні: ТОП 10 важливих порад щодо вибору Ссылка на основную публикацию

Від Борис Каролович

Ололо