01.04.2018

Як не крути, але без вогника російській людині живеться погано. І це стосується всього – навіть в самогон ми вмудряємося додати перцю, щоб аж око виколи. Ні в яких інших країнах, окрім слов’янських, нікому не прийде в голову наполягати 40 ° на пекучому перці і пити після цього, немов воду ключову. Але така вже наша душа, і з цим нічого не поробиш.

Існує безліч рецептів перцівки з самогону, в кожному є щось своє. Ми наведемо кілька найпопулярніших і не сильно складних, які можна зробити в домашніх умовах.

Що таке перцовка і чим вона корисна

Вважається, що у цього напою українське коріння, хоча явних доказів такого твердження немає. Білоруси «тягнуть ковдру» на себе, росіяни, зі зрозумілих причин, не залишаються в боргу. Насправді, принципової різниці, де вперше вирішили наполягати самогон на пекучому перці, немає. Багатьом туристам цікаво спробувати цю вогняну суміш і майже ніхто не залишається байдужим. Перцівка з самогону в домашніх умовах ні в чому не поступається магазинному варіанту, має такий же пекучий смак, але при цьому виготовлена ??цілком з натуральних продуктів і тому абсолютно нешкідлива.

Найголовніше її перевага – протизастудний, антисептичний і оптимістичний ефект. Настоянку домашнього приготування можна використовувати для лікування і профілактики застуд, для зовнішнього застосування і розтирань, для дезінфекції при харчових отруєннях і просто як відмінний спосіб підняти настрій.

Найчастіше самогон з прянощами п’ють при перших ознаках захворювання. Це не ефект плацебо, дійсно відзначений потужний стимулюючий і імуномодулюючий ефект.

ВІДЕО: Найсмачніша перцовка

Які інгредієнти потрібні для перцівки

Для того, щоб напій вийшов якісним, потрібен хороший самогон подвійного очищення і міцністю не менше 40 °. Як його приготувати можна дізнатися в статті «Подвійний перегін самогону – температура, очищення, відбір голів і хвостів».

Всі рецепти засновані на самогоні подвійного перегону

За правилами наполягають його на пекучому, але можна використовувати чилі, стручковий, гіркий або халапеньйо. Головне, почистити і видалити насіння – для напою досить гостроти, а насіння зроблять його просто вогненний.

За гостротою пекучий і халапеньйо не поступаються один одному і їх однаково можна використовувати при приготуванні напоїв

Для довідки. По складу гострий перець унікальний. У ньому сконцентрована маса корисних мікроелементів та вітамінів. Ось лише короткий перелік – залізо, фосфор, калій, цинк, магній, капсорубін, каротиноїди, вітаміни групи А і К. Основна користь йде від оксидантів – саме вони відповідають за придушення дегенеративних процесів, патологію розвитку клітин і тканин, запальних процесів. Пригнічує розмноження патогенних мікроорганізмів, покращує серцево-судинну діяльність. Але багато перцю вживати не варто – чревато ураженням слизової. Заборонено вживати його в їжу в будь-якому вигляді алергікам і особам, які страждають хворобами шлунково-кишкового тракту.

Класичний склад – перець, гвоздика і якісний самогон

Далеко не кожен рецепт перцівки з самогону містить гвоздику і чорний перець-горошок, але від себе додамо – ці прянощі дають чіткі нотки і більш пікантний смак. Досить лише кілька горошин і зірочок, щоб посилити органолептиком.

класичний рецепт

  • самогон міцністю 40 ° – 0,5 л;
  • перчик стручковий – 1 шт .;
  • чорний горошок – 3-4 шт .;
  • гвоздика – 2-3 шт .;
  • мед або цукровий сироп – 2-3 ст.л.

Краще використовувати мед – він робить напій більш м’яким і пом’якшує подразнення слизової.

Кількість інгредієнтів можна пропорційно зменшувати / збільшувати в залежності від обсягу самогону.

Як приготувати:

  1. Змішати всі сухі інгредієнти, залити самогоном, збовтати.
  2. Через 4-6 годин додати мед, знову активно збовтати.
  3. Залишити в темному місці на тиждень, щодня збовтуючи судину.
  4. Вийняти перець, злити настоянку, процідити її через кілька шарів марлі 2-3 рази.
  5. Покласти перець в чисту пляшку, залити настойкою і щільно закупорити. Через 2 дні можна вживати.

Порада! Якщо є можливість вибору, використовується монофлорний мед (гречаний або квітковий). Він повністю розчиняється в самогоні.

Лікувальна настоянка «від застуди»

Незважаючи на такі «міцненька» інгредієнти, справжня перцовка на самогоні ніколи не буде надмірно гострої. Навпаки, вона м’яко п’ється і тільки на послевкусии обпікає горло. І тут дуже важливо дотримати баланс самогонки або горілки, якщо кому-то простіше працювати з цим напоєм, і гострим перцем. Наша вам порада – якщо ви пробуєте рецепти на самогоні в перший раз, краще точно слідувати рекомендаціям. А після, коли вже збагнете дзен, можна робити різні варіації на тему.

Настоянки можуть бути абсолютно різними, але умова одна – якісний алкоголь

Що знадобиться:

  • самогон подвійний перегонки міцністю 40 ° – 1 л;
  • чилі злегка підв’ялений – 2 шт .;
  • мед, бажано монофлорний – 5-6 ст.л .;
  • чорний горошком – 10-12 шт .;
  • гвоздика – 4-5 шт .;
  • кориця – 1 паличка;
  • бадьян – 2 шт.

Стручковий або гострий перець можна замінити на халапеньйо. За смаком той же самий, тільки зеленого кольору, а не червоного.

Порядок дій

  1. В даному випадку видаляємо насіння і плодоніжки, щоб зняти максимальну гостроту. Розрізаємо стручок на 4-5 частин і замочуємо у воді на годину (підв’ялений перець) або хвилин на 15 свіжий.
  2. Змішуємо всі сухі інгредієнти, додаємо мед і заливаємо все самогоном. Дерев’яною паличкою заважаємо до тих пір, поки повністю не розчиниться мед.

Нагрівати його не треба, навіть якщо мед зацукрувався. Протягом доби він все одно розчиниться. При нагріванні придушуються всі корисні властивості, за рахунок яких і відзначений вкрай позитивний ефект перцівки для лікування застуди.

  1. Закриваємо ємність кришкою і відправляємо на тиждень в закриту шафу. Дуже рекомендується хоча б раз в день активно збовтувати, щоб прянощі по максимум віддали сой аромат.
  2. При бажанні можна процідити, але можна і залишити весь набір, в цьому є своя пікантність. Настоянка готова до вживання вже через 7 днів.

запашна настоянка

У кожному новому рецепті додається якийсь інгредієнт, що надає нового звучання знайомої комбінації самогон + перець. У цьому випадку мова йде про лаврушкой і запашному перці.

Оригінальний рецепт ароматної перцівки на самогоні

Отже, нам знадобиться:

  • самогон двйоной перегонки фортецею 50 °;
  • чилі – 1 шт .;
  • халапеньйо – 1 шт .;
  • чорний горошком – 20 шт .;
  • запашний – 3-5 шт .;
  • лавровий лист – 2-3 шт .;
  • палений цукор – 1 ст.л.
  1. Очищаємо перець і замочуємо його на півгодини у воді.
  2. Складаємо все прянощі в одній тарі і заливаємо самогоном.
  3. Дерев’яною паличкою все розмішуємо, розчиняємо палений цукор і закриваємо кришкою. Ми залишаємо на 14-15 днів.
  4. Через 2 тижні виймаємо лаврушку і весь перець, з часом вони надають настоянці неприємний присмак.
  5. Вживати продукт можна відразу ж. Приготуйтеся, що від такого напою перехоплює горло.

У чому секрет цілющої сили

Перцівка домашнього приготування – далеко не ліки, як можуть подумати деякі. Так, вона відмінно підвищує імунітет, знешкоджує, стимулює і робить ще масу корисних дій щодо здоров’я, але це не найголовніше. Пекучий смак, бадьорість у всьому тілі, прекрасне самопочуття на наступний ранок – ось це дійсно секрет справжнього слов’янина і ми ними із задоволенням ділимося.

ВІДЕО: Сибірський рецепт на меді

Перцівка з самогону в домашніх умовах – рецепти настоянки Ссылка на основную публикацию

Від Борис Каролович

Ололо