01.04.2018

Домашній рецепт торта Мурашник

Напевно немає такої господині, яка б не знала і не пробувала готувати цей торт. У кожної господині свій

рецепт, але технологія приготування пісочного тіста у всіх незмінна. Наш рецепт дуже простий, і

швидкий, навіть етап випічки основи мурашника. До слова скажемо, цей неможливо зіпсувати, можна просто

перекласти начинки, зробити приторно солодким, але це кому як, про смаки не сперечаються як відомо. ще

нюанс важливий – це згущене молоко з цукром, у кого цю солодкість неможливо дістати, потрібно буде

готувати нугу в домашніх умовах.

Для тесту:

1 – 2 яйця, пів кіло борошна, 250 гр холодного вершкового масла або маргарину (холодне масло добре

скочується в борошні безформні кульки), на пів кіло борошна сто грам цукрового піску, 1 чайна ложка

розпушувача для тіста або соди харчової, сіль на кінчику ножа, сметана для формування потрібної в’язкості

тесту.

1 етап: в борошно всипаємо сіль, цукор, розпушувач або соду, перемішуємо.

2 етап: натираємо на тертці вершкове масло і додаємо, можна порізати ножем на слайси, і просто

розм’якшити руками.

3 етап: в отриману суху і однорідну масу вбиваємо 1 – 2 яйця, також по чуть – чуть вводимо сметану,

дивимося за тим, щоб тісто було в міру туге.

4 етап: пропустити через м’ясорубку отримане тісто, попередньо забравши на 10 хвилин в холодильник. при

пропуску через м’ясорубку, виходять ряди змійок з тіста (вони звисають прямо з пяточка м’ясорубки), берете

см 5-10 таких змійок відриваєте і кладіть на папір для запікання, і таким чином заповнюєте деко.

Потім запікаєте при температурі 180 градусів 15 – 20 хвилин.

5 етап: після того як запечені печеньки з змійок охолонути, поламайте руками до шматочків середнього

розміру. Основа готова!

начинка:

1 етап: банку вареної згущенки змішайте з 100 грамами вершкового масла, зробіть однорідну масу.

2 етап: з’єднайте готову начинку з вареної згущенки з шматочками запеченого тесту, перемішайте.

3 етап: сформуйте на тарілці з отриманої маси пірамідні шапку, посипання маком

4 етап: покладіть в холодильник до застигання, бажано на ніч, щоб пісочна основа просочилася

згущеним молоком.

Увага: можна замість маку додати горіхи або до маку горіхи, можна кокосову стружку, можна родзинки і

цукати, тут на що вистачить фантазії.

Домашній торт Мурашник Ссылка на основную публикацию

Від Борис Каролович

Ололо